lunes, 20 de septiembre de 2010

La estabilitat farà el ronso...

M'aixeco aviat pel matí després de una llarga nit de insomni personal, dic personal perquè la petita dorm com un tronc. Vaig cap al menjador, tanco la porta, encenc la llum del racó, la televisió i l'ordinador (per aquest ordre)... aprofitaré la nit per posar-me al dia i per avançar en la feina del màster. Hem tapo amb una manteta, comença a fer fresca (estic a gust tot i l'hora que es), la llet calenta i la llum del portàtil.

A la tele, previsió de serveis mínims per la vaga del dia 29, la troballa de un nou "zulo de eta" que sempre m'he preguntat com han arribat fins aquí els Polizei francesos, la Borsa i el Dow Jones que ha pujat un 1,37%, SONY de Viladecavalls mantindrà el 94% dels treballadors (cada día es parla de feina i d'atur), la lesió de Messi (sembla que el barça ha trobat l'excusa perfecta per si les coses no van bé aquest any) i el trànsit, que indica ja retencions a Esparreguera i trànsit intens a Sant Boi i el nus de la Trinitat (son les 7:17 del matí). Almenys sembla que hagin deixat de banda ja el mundial i una mica també la retallada de l'estatut.

Si miro al meu voltant, el menjador es el reflex del dia anterior. Un escampall de coses pel terra... primer el puzzle de lletres, tot desmuntat i mig destartalat, coixins del sofà, el caminador tot entregirat, la pilota de platja i el cistell de les joguines tombat, abocant, la pilota de roba, dos sonalls, un mirallet i tot de estris de cuina per fer soroll: tup-pers, culleres de fusta i el pot metàl·lic de la llet en pols. també hi han els "peluixos" (no se com s'escriu) que anit van servir per llençar-nos sobre d'ells una i una altre vegada entre rialles i petits cops de cap. Tot aquest escenari es la resaka de ahir, que vam anar a dormir tard, no se si per la pluja o bé la guarderia comença a canviar rutines i te aquestes conseqüències... ja ho veurem amb els dies, o no perquè si la setmana vinent marxem haurem de tornar a començar... o potser no marxem, no està tan clar, ja veurem, si no ho fem es per una bona raó també.

Comença a haver-hi soroll a l'escala i fora comença a clarejar, potser es l'hora de reiniciar-se, començar a recollir i preparar el terreny per avui, no sense mirar el temps i saber que a Banyoles 19º, a Tàrrega plou i te els carrers molls, que a Vilanova de Meià han caigut 95 litres per m3 i que la estabilitat farà el ronso, que estrany.

Bon dia pel matí...

1 comentario:

Ceci dijo...

Bonito relato del escenario de tu día a día...
El desorden del día anterior muchas veces dice más que las palabras, habla de risas, juegos y esos momentos en familia que son geniales.
Me imagino que Isona se ha tomado muy bien lo de la guardería.
Besos i bona nit!